Google+ butonunu sadece yazı sayfalarında göstermek

Blogunuza eklediğiniz Google+ butonunun  sadece yazı sayfalarında görünmesini istiyorsanız sırası ile aşağıdaki işlemleri takip edebilirsiniz

1.Adım  Blogger Kumanda Paneli ➜ Tasarım ➜ HTML’yi Düzenle➜ Devam yolunu takip ederek blog’unuzun kodlarının açık halde bulunduğu modüle gidin.

Yapacağımız işlemlere başlamadan önce Yedekle/Geri yükle yazan butona basarak kullanmakta olduğunuz blog şablonunu yedeklemenizde fayda var. Daha sonra yapacağınız her hangi bir hata sonrası şablonunuzu geri yükleyerek yapmış olduğunuz tüm değişiklikleri kolayca geri alabilirsiniz.
        
“Widget şablonlarını genişlet” yazan kutucuğu işaretledikten sonra, bilgisayarınızın  klavyesinde bulunan ctrl ve  f  tuşuna aynı anda basarak açılan arama formunda aşağıdaki kodu aratın

<data:post.body/>

2.Adım Bulduğunuz  <data:post.body/>  kodunun hemen altına, Gogle+ düğmesine ait kodları aşağıda kırmızı ile renklendirdiğim kodların içine alıp şablonunuza eklerseniz düğmeniz sadece yazı sayfalarında görünecektir.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
Sadece yazı sayfalarında görünmesini istediğiniz bölümün(uygulamanın) kodları buraya gelecek.
  </b:if>

Not: Bu kodların içine ekleyeceğiniz her hangi bir uygulama bu Gogle+ butonu olabileceği gibi Facebook, Twitter, Pinterest düğmeleri de olabilir, bu kodların içine ekleyeceğiniz her hangi bir uygulama veya şablonunuzda ki bir bölüm, diğer sayfalarda gizlenip sadece yazı sayfalarında görünecektir.

Örnek:
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<span class='post-labels'> 
 <b:if cond='data:post.labels'> 
          <data:postLabelsLabel/> 
          <b:loop values='data:post.labels' var='label'> 
            <a expr:href='data:label.url' rel='tag'><data:label.name/></a><b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>,</b:if> 
          </b:loop> 
        </b:if> 
      </span>
  </b:if>

Eklediğiniz bölüm ve uygulamaları yazı sayfaların da gizlemek.

Diyelim ki siz tam tersi bir işlem yapıp, eklediğiniz buton veya uygulamaların yazı sayfalarında görünmesini istemiyorsunuz, bunun içinde aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
Ana sayfada gizlemek istediğiniz bölümün kodları buraya gelecek.
  </b:if>

Yukarıda kırmızı ile renklendirdiğimiz kodlar içine eklediğiniz bölümlerse yazı sayfalarında gizlenir ve diğer sayfalarda görüntülenir.

Konu ile ilgili yazılar: